22 ian. 2012

Lansare de carte: Nicolae Mavrodin, Regii României în alb şi negru



Domnul Nicolae Mavrodin începe să ne obişnuiască să aşteptăm, măcar o dată pe an, o apariţie editorială purtând semnătura sa.

După ce, în septembrie 2011, a lansat o lucrare despre doctorul George Gearavela şi un volum de poezii proprii, iată, anul acesta, pe 14 ianuarie 2012, în Sala de Şedinţe a Consiliului Municipal din Olteniţa, a avut loc lansarea lucrării „Regii României în alb şi negru. Scurt studiu istoric de profesor Niculae Mavrodin”, Editura Tridona, Olteniţa, 2011.

Printre cei care au ţinut să onoreze invitaţia la eveniment au fost: Alexandru Oblu – scriitor şi redactor şef al ziarului „Observatorul de Călăraşi”, Alexandru Ionescu – preşedinte ONG ECOMONDIA Bucureşti, dr. George Gearavela – cel mai mare specialist în acupunctură din România, George Bălan, George Mavrodin, Constantin Căuş, Amu Paul, Paul Niculiţă şi alţii.

Activitatea a debutat cu o expunere a domnului profesor N. Mavrodin despre imboldurile ce l-au conduc către creionarea studiului istoric, între care se numără şi afirmaţia preşedintelui României Traian Băsescu conform căreia, la 30 decembrie 1947, abdicarea regelui Mihai ar fi fost un act de trădare a intereselor naţionale. Dl. prof. Mavrodin apreciază că, de fapt, regele Mihai poate fi acuzat de trădare pentru actul de la 23 august 1944. Aceasta a fost linia de discuţii pe care au mers invitaţii, declarându-se „pro” sau „contra”, cu argumente mai mult sau mai puţin pertinente, de ordin personal, atitudinal, sau cu referiri la conţinutul volumului lansat.

Mai multe lucruri despre cele întâmplate la eveniment aflaţi la linkul următor:

http://www.observatorcl.info/profesorul-nicolae-mavrodin-lansat-acest-weekend-studiul-istoric-regii-romaniei-alb-si-negru

Activitatea s-a încheiat cu recitarea de către autor a unei poezii din volumul propriu numit „Sub povara gândului”, lansat tot la Olteniţa, în septembrie 2011.

Domnul N. Mavrodin este profesor de istorie la Şcoala Curcani şi ne-a declarat că mai are în lucru 3-4 lucrări istorice, una aflată în faza finală de redactare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu